Jdi na obsah Jdi na menu
 


Punx For Bazalka Vol. 2 (MC Fabrika ČB, 23.6.2018)

25. 6. 2018

Předem nutno podotknouti, že v sobotu/neděli si to našinec dosti užil :) (a konečně se vyvenčil mezi lidi a že tomu bylo již třeba !). Díky vhodně zvolenému jednostopému dopravnímu prostředku navíc tentokrát nebylo nutno stíhat poslední MHD. Příjemně mě překvapila fajn atmosféra, je vidět, že pankáči jsou často mnohem větší srdcaři než mnozí trendoví metloši. Kvituju také mnohem větší procento oldschoolové módy, než běžně vídám na podobných akcích... (k tomu také srv. archivní článek zde Oldschool vs. moderna aneb hudba v srdci)
Úvodní K.Z.O. (http://bandzone.cz/kriminalnezavadneosoby) sice disponovali odpočátku kovovým hutným zvukem, ale celé to po několika věcech vyznívalo poněkud monotónně a repetitivně, songy byly také až zbytečně úsporné.
To českobudějovická HIROSHIMA NIGHTMARE (http://bandzone.cz/hiroshimanightmare) byla trochu jiné kafe. Jak již zdejší čtenář (či RR blogu) ví, thrashové špinavosti mám velice rád :). Zde to bylo protkáno i HC/punk/crossover přístupem a tak si člověk nemohl nevzpomenout na staré WEHRMACHT, CRYPTIC SLAUGHTER apod... Bohužel jejich frontwoman je prý momentálně na MD, škoda - mohlo to být další koření. Ostatně posuďte sami na BZ... (děkuji také za pokec s kytarákem Kubou ! + cení se věnování jedné věci zemřelému Vinniemu Paulovi !!! - k tomu také viz. RR blog)
ROZRUCH! (http://bandzone.cz/rozruch) se pak vrátili do těch klasičtějších punkových kolejí v intencích řekněme např. THE EXPLOITED apod. Plusem bylo, že asi jako u jediné z kapel zde bylo rozumět většině textů :) (pánové se očividně nestydí za svůj kritický postoj vůči dnešní debilní době, což je fajn...)
P.B.J.P. jako budějovická punková legenda prý působí na scéně již 30 let (mě bohužel toto jméno bylo až do včerejška utajeno) - opět klasický svižný punk UK82 střihu...
RISPOSTA (http://bandzone.cz/risposta) a DIS-K47 (http://bandzone.cz/disk47) zalahodili mým uším toho večera asi zdaleka nejvíce. I když se v crustu jako takovém ještě moc nevyznám (dle definice žánru jde o mix extrémně metalových vlivů thrashe/blacku s punkovou rytmikou), rozhodně jsem rozpoznal vlivy slovutných AMEBIX a NAUSEA, což právě u DIS-K47 posilovala i kombinace mužského a dámského vokálu. Prostě ostré riffy, valivá, někdy rychlá tvrdá rytmika s D-beaty, místy vítaná doomovitá zpomalení a rytmické zasekávačky. Ano, tyto dvě kapelky na závěr byly z mého pohledu velmi dobré !! a zvláště po RISPOSTě jsem zůstal jako přimražený a mohl bych je poslouchat ještě o něco déle. Takhle nějak podobně dost možná zněli v začátcích jistí HELLHAMMER ?
(+ to vše bylo samozřejmě potvrzeno již tradičně skvělým zvukem v MC Fabrika !!!)
~mit 666 Grüssen P.K.R.

RR blog - v komentech původní recenze + UG mobilové foto
FB událost

Chaos Punx Budweis Family FB
MC Fabrika FB